Werkwijze

In mijn praktijk werk ik vanuit de Hormoonfactor-methode.

Een begeleidingstraject richt zich altijd op je gehele levensstijl, vanuit de gedachte dat alles op elkaar van invloed is. Vanuit de 3 gebieden: voeding, ontspanning en beweging, werken we ernaar toe om je gezondheid en klachten te verbeteren. Aan de hand van een persoonlijk advies leer je zelf welke stappen je kunt zetten en welke keuzes je kunt maken om zelf op lange termijn invloed te hebben op je gezondheid. Vandaar dat je het woord “lifestyle” regelmatig terug zult lezen.

De basis van een goede gezondheid is een hormonale balans. Door verschillende factoren kan er een disbalans ontstaan in onze hormoonhuishouding, een aantal voorbeelden hiervan zijn bijv. stress, verkeerde voeding en/of levensstijl.  Dit kan heel veel verschillende klachten veroorzaken zoals; burn-outklachten, huidproblemen, haaruitval, vruchtbaarheidsproblemen, vermoeidheid, stemmingswisselingen en/of overgewicht.

Na een hormonale analyse en een uitgebreid intakegesprek (60-90 min.) maken we een plan van aanpak specifiek op jouw situatie en doel. Gedurende een periode van ong. 12 weken gaan we samen aan de slag met dit plan.

Lees hier meer over dit begeleidingstraject.